Wat is er te doen?

Geniet van al het moois in het Friese land!

Bezoek de eilanden

Een dagje Ameland of Schiermonnikoog is een echte aanrader. Op deze prachtige Waddeneilanden kunt u ontspannen genieten van de zuivere zeelucht, de weidse gezichten en de rust. Bezoek de gezellige dorpjes, de knusse winkeltjes en musea. Pak de fiets en ontdekt de eilanden of geniet van leuke excursies!

Meer informatie:


Overtocht met Wagenborg vanaf Holwerd

Op nog geen 8 kilometer afstand van onze bed and breakfast kunt u in Holwerd de overtocht maken naar Ameland en Schiermonnikoog. U heeft keuze uit één van de veerboten en de snellere watertaxi’s. Kijk voor meer informatie op www.wpd.nl

Fietsen en fietsroutes in Friesland

Stap vanuit onze bed and breakfast op de fiets en geniet van het Friese landschap. Op slechts 5 kilometer fietsen staat u in Dokkum. De Europese Culturele hoofdstad van 2018, Leeuwarden, bevindt zich op 24 fietskilometers. Het bekende brugje van Bartlehiem fietst u al na 13 kilometer over.

Wilt u de Friese Elfstedentocht per fiets ervaren? Onze bed and breakfast is een prima startpunt! Kijk voor meer fietsroutes in ons mooie Friesland op: www.route.nl

 

Een gezellig dagje de stad in?

Bezoek de plaatsen Dokkum, Leeuwarden of bijvoorbeeld Groningen. Slenter door de gezellige winkelstraten, bezoek de prachtige musea en geniet van de mooie grachtenpanden die deze steden te bieden hebben.

Koetsrit met Friese paarden

Een koetsrit in een Glaslandauer met echte Friese paarden door de landelijke omgeving en de stad Dokkum? Vanuit onze bed and breakfast is dit een ware belevenis. En wat dacht u van een goed gevulde picknickmand voor onderweg? Informeer naar de mogelijkheden.

 

Friesland waterland

Wie Friesland zegt, zegt water! Watersport en vaarliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Friesland. In Fryslan geniet u van prachtige merengebieden, eindeloze keuze aan vaargebieden en prachtig uitgestrekte natuurgebieden.

Maak een rondvaart door bijvoorbeeld Dokkum, Leeuwarden of Sneek met een sloep of rondvaartboot. Gooi de trossen los en bevaar één van de schitterende Friese meren met een Skûtsje of Tjalk.

Schreiershoek Recreatie

U kunt bij Schereiershoek in Dokkum boten, sloepen en kano’s huren per uur of dag(deel). Geniet vanaf het water van de historische binnenstad en omgeving van Dokkum. U kunt kiezen uit verschillende vaarroutes.

Meer informatie: www.schreiershoek.nl/boten

Nationaal park Lauwersmeer

In dit park heeft u volop watersportmogelijkheden en kunt u genieten van de prachtige natuur. Het park is een toplocatie om vogels te kijken via speciale vogelkijkplekken. Het gehele jaar door worden hier activiteiten georganiseerd.

Meer informatie: www.np-lauwersmeer.nl

Robbentocht

Robben bekijken op de Waddenzee. Vanuit Nes op Ameland stapt u in passagiersschip “Zeehond” en kunt u genieten van uitzicht over het wad. U vaart langs het Robbeneiland dat in het zeegat tussen Ameland en Terschelling ligt. Deze plaats wordt druk bevolkt door de waddenzeehonden. De ‘gewone waddenzeehonden’ krijgen hun jongen tussen half juni en half juli. De grijze ‘Kegelzeehonden’ krijgen hun jongen midden in de winter.

Kijk voor meer informatie op de website www.robbentochten.com

 

Zeehondencentrum Pieterburen

Vanuit onze bed and breakfast is Zeehondencentrum Pieterburen goed te bereiken. Het Zeehondencentrum in Pieterburen is één van de oudste en beste opvangcentra voor zeehonden ter wereld.

Meer informatie: www.zeehondencentrum.nl

Restaurant tips

In de buurt van onze bed and breakfast zijn diverse gezellige en goede restaurants te vinden. Hieronder een aantal aanraders:

KB Food & Drinks Dokkum
Keppelstraat 4, Dokkum
www.kbfood.nl

Grand café De Waegh
Grote Breedstraat 1, Dokkum
www.dewaeghdokkum.nl

Stadscafé Artisante
Diepswal 1, Dokkum
www.stadscafe-artisante.nl

Sfeervol dineren aan de waterkant kunt u bij…

De Winze in Wyns
Wijns 30, Wijns
www.dewinze.nl