Wat is er te doen?

Genieten van de rust en ruimte in ons mooie Fryslan

Bezoek de eilanden

Een dagje Ameland of Schiermonnikoog is een echte aanrader. Een dag eiland  voelt als 1 week vakantie. Zodra je aan boord stapt begint het genieten , de frisse lucht , de uitgestrekte stranden , de mooie luchten , lieflijke dromerige dorpjes , leuke terrasjes overal . Schiermonnikoog ( autoloos ) is voor de echte natuurliefhebber.

 Eigenlijk zou je beide eilanden moeten bezoeken en ervaar het zelf….

Meer informatie:

  • www.ameland.nl
  • www.schiermonnikoog.nl
  • www.wpd.nl ( bootkaartjes online bestellen via Wagenborg ) 
  • fietsen kun je huren direct als je op het eiland aankomt 
  • of  neem alvast een fiets mee vanaf Holwerd  : www.fietsverhuurholwerd.nl

 

 

Fietsen en fietsroutes in Friesland

Foudgum is een prima uitvalbasis voor mooie fietsroutes rondom. De kust langs met zijn oude dorpjes en op Lauwersoog genieten van een visje. Het coulissen landschap van de Wouden is ook altijd prachtig. De Elfsteden route bij het water langs fietsen is ook een beleving , Bartlehiem, met het pondje over naar Wyns , onderweg  Dekemastate bezichtigen en in de culturele hoofdstad van 2018 Leeuwarden eindigen voor een lekkere lunch.

www.fietsverhuurholwerd.nl 

www.fietsnetwerk.nl 

www.eropuitinfriesland.nl

www.noardeast-fryslan.nl

 

 

Gezellig even de stad in ? 

Dokkum is een prachtige admiraliteit stad van weleer met mooie oude panden en sfeervolle winkeltjes & terrasjes. Een stadswandeling of boottochtje is ook altijd leuk om te doen daar.  Leeuwarden heeft een ruim assortiment aan winkels , het Fries Museum , Keramiek museum en niet te vergeten de straat even doorlopen waar Mata Hari heeft gewoond.  

Friesland waterland

Wie Friesland zegt, zegt water! Watersport en vaarliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Friesland. In Fryslan geniet u van prachtige merengebieden, eindeloze keuze aan vaargebieden en prachtig uitgestrekte natuurgebieden.

Maak een rondvaart door bijvoorbeeld Dokkum, Leeuwarden of Sneek met een sloep of rondvaartboot. Gooi de trossen los en bevaar één van de schitterende Friese meren met een Skûtsje of Tjalk.

Schreiershoek Recreatie

U kunt bij Schreiershoek in Dokkum boten, sloepen en kano’s huren per uur of dag(deel). Geniet vanaf het water van de historische binnenstad en omgeving van Dokkum. U kunt kiezen uit verschillende vaarroutes.

Meer informatie: www.schreiershoek.nl/boten

Nationaal park Lauwersmeer

In dit park heeft u volop watersportmogelijkheden en kunt u genieten van de prachtige natuur. Het park is een toplocatie om vogels te kijken via speciale vogelkijkplekken. Het gehele jaar door worden hier activiteiten georganiseerd.

Meer informatie: www.np-lauwersmeer.nl

Robbentocht

Robben bekijken op de Waddenzee. Vanuit Nes op Ameland stapt u in passagiersschip “Zeehond” en kunt u genieten van uitzicht over het wad. U vaart langs het Robbeneiland dat in het zeegat tussen Ameland en Terschelling ligt. Deze plaats wordt druk bevolkt door de waddenzeehonden. De ‘gewone waddenzeehonden’ krijgen hun jongen tussen half juni en half juli. De grijze ‘Kegelzeehonden’ krijgen hun jongen midden in de winter.

Kijk voor meer informatie op de website www.robbentochten.com

 

Zeehondencentrum Pieterburen

Vanuit onze bed and breakfast is Zeehondencentrum Pieterburen goed te bereiken. Het Zeehondencentrum in Pieterburen is één van de oudste en beste opvangcentra voor zeehonden ter wereld.

Meer informatie: www.zeehondencentrum.nl

Restaurant tips

In de buurt van onze bed and breakfast zijn diverse gezellige en goede restaurants te vinden. Hieronder een aantal aanraders:

KB Food & Drinks Dokkum
Keppelstraat 4, Dokkum
www.kbfood.nl

Grand café De Waegh
Grote Breedstraat 1, Dokkum
www.dewaeghdokkum.nl

Stadscafé Artisante
Diepswal 1, Dokkum
www.stadscafe-artisante.nl

Sfeervol dineren aan de waterkant kunt u bij…

De Winze in Wyns
Wijns 30, Wijns
www.dewinze.nl