Activiteiten omgeving

 

Historische wandelpaden in Noordoost-Friesland

Zie voor meer info www.historischepaden.nl

Fietsen in de prachtige natuurgebieden (o.a. Noordzeeroute, Waddenzeeroute) Langs de zeedijk fietsen of wandelen vana Holwerd tot Lauwersoog, hier kunt u heerlijke vis eten of nog een rondje door het prachtige natuurreservaat Lauwersmeer.

075 (Large)

Eilanden Een dagje Ameland of Schiermonnikoog is een echte aanrader. www.ameland.nl www.schiermonnikoog.nl

Tochtje met de boot vanaf Lauwersoog naar Engelsmanplaat , onderweg zeehondjes spotten en dan met pake een beetje wadlopen op Engelsmanplaat, erg leuk om te doen met je kleinkind.

Robbentochten Robbentochten met de “Zeehond”, een oud Amelander schippersgeslacht. Een unieke kans om de zeehond in zijn natuurlijk element te bekijken.www.robbentochten.com Wadlopen Wadlopen vanuit Wierum

Wellness Instituur Lucia Waar u meer dan een gast bent en zich thuis mag voelen. Hier kunt u heerlijk ontspannen, laten verwennen en genieten. Even jezelf zijn en alle stress laten varen. (met o.a. een traditionele Turkse Hammam.)www.wellnessinstituutlucia.nl

je komt als herboren weer thuis!

je komt als herboren weer thuis!

Koetsrit Heel bijzonder is ook de koetsrit door de omgeving van 2,5 uur in een echte glaslandauer met Friese paarden.

Dekema State Jelsum Een bezoek aan de Dekema State te Jelsum, een van Frieslands oudste states. Een slot met een rijke geschiedenis.www.dekemastate.nl 20140622_140430_HDR (Large)

Musea in de omgeving: Museum ‘t Fiskershuske te Moddergat www.museummoddergat.nl Het oudste huisje is uit 1794 en geeft een beeld van de inrichting van een vissershuis langs de waddenkust rond 1850. Ook kun je hier heerlijk wandelen bij het wad langs .

 

 

 

Het  Admiraliteitshuis te Dokkum Midden in het historische centrum van Dokkum ligt het museum het Admiraliteitshuis. het museum biedt een bijzonder beeld van 2000 jaar cultuur in Noord-Oost Friesland, waarbinnen Bonifatius een belangrijke plaats inneemt. beleef de geschiedenis in museum het Admiraliteitshuis!

Leeuwarden Keramiek museum

Princessehof   Grote Kerkstraat 11    tel: 058-2948958  open dinsdag t/m zondag  van 11.00 – 17.00 uur    www.princessehof.nl Fries Museum U kunt dit alles ook combineren met een stadswandeling door onze hoofdstad met zijn prachtige oude panden , leuke winkeltjes. Ook kunt u een boottochtje door de grachten van Leeuwarden maken.

20140622_160025 (Large)

Dokkum Met een boottocht door de grachten van Dokkum. Heerlijk slenteren over de bolwerken met uitzicht op de fraaie oude panden of heerlijk het centrum in met zijn prachtige winkeltjes en gezellige terrasjes.

admiraliteits stad Dokkum met zijn mooie grachtenpanden

admiraliteits stad Dokkum met zijn mooie grachtenpanden

 

www.dezwaluw-burdaard.nl  oude molen te Birdaard

IMG_4572IMG_4576IMG_4570

Marssum , Poptaslot  tel nr. 058 / 2541231 , maanden juli en augustus dagelijks te bezichtigen , daarna op afspraak

319304315